Kindercamping de wierden – De laren

Kwam om 10.30 uur de regen nog met bakken uit de lucht, om 11.00 uur, bij het opzetten van de tenten, scheen de zon! En de zon bleef twee dagen schijnen.

Op 4 en 5 augustus werd de kindercamping van bewonerscommissie de Wierden – De laren op het veld bij de Aquamarijn gehouden.

Stralende zon, twee grote tenten, gezellige picknicktafels en 20 vrolijke kinderen met luchtbedden (in alle vormen en maten) en slaapzakken.

Zo achterin het veld, tussen de bomen, kregen we snel een echt campinggevoel.IMG_2201

We speelden een kennismakingsspel, voetbal, badminton en er werd veel geknutseld en gekleurd.

Om 18.00 uur werd het eten gebracht en dat werd met smaak opgegeten.

In de avond, het begon al wat te schemeren en het zelf gesprokkelde hout in de vuurkorven was aangestoken, hebben we de banken van de picknicktafels in rijen gezet en was het tijd voor Gerard Poot, het Orakel van Almere, die een heerlijk meeslepend, af en toe wat griezelig, verhaal vertelde over het ontstaan van Almere. Heksen, trollen, goocheltrucs: alles kwam voorbij. Op een bepaald moment was het verhaal zo spannend dat een hele bank met kinderen van de schrik omviel.

De kinderen, maar de volwassenen niet minder, hebben genoten!IMG_2203

Toen nog marshmallows roosteren en het feest was compleet.

De nacht verliep, op een enkel leeggelopen luchtbed na, rustig. Iedereen kon lekker slapen door de aanwezigheid van Manuel, onze nachtwaker.

De volgende morgen was er, dankzij de gulle sponsoring van AH Weernekers, een heerlijk ontbijt van croissantjes en bolletjes klaargemaakt door Corrie die in de laren woont.

Tijd voor de speurtocht die dwars door de Wierden en De Laren liep.

Toen was het helaas al weer tijd om op te ruimen, gedag te zeggen, kusjes geven en bedanken.

Wij willen dan ook graag iedereen die dit kampeerfeest mogelijk heeft gemaakt hartelijk bedanken.

Tot volgend jaar?IMG_2202