Irma Schwab

Hoi allemaal,

Ik ben Irma Schwab, secretaris van de bewonerscommissie en zit al vanaf het begin in deze commissie. Ik ben toen o.a. in de bewonerscommissie gestapt om mij sterk te maken voor het groot onderhoud, dat ieder jaar maar weer uitgesteld werd. Maar ook heb ik samen met mijn collega´s uit de bewonerscommissie me hard gemaakt om het “buurthuis” terug te krijgen, wat gelukkig ook gelukt is. Wij hebben nu een activiteitencentrum wat heeft kunnen ontstaan door samenwerking met de brede school “de Wierwinde”. In het activiteitencentrum wordt veel georganiseerd, wat goed is voor de sociale cohesie in deze wijk.

Ik vind het belangrijk dat iedereen in deze wijk elkaar respecteert en ik vind dat wij zuinig moeten zijn op ons mooie wijkje. Als ik nu zie hoe de wijk opgeknapt is, de leuk verlichte bruggen, in de zomer de hangbaskets die de wijk opvrolijken en ook kleine initiatieven, zoals door bewoners mooi aangelegde perkjes die door de bewoners zelf onderhouden worden. Dan ben ik best een beetje trots op onze wijk en ik zal er alles aan doen om dat zo te houden.

Als bewonerscommissie organiseren wij ook veel activiteiten zoals de disco voor de jeugd, knutselmiddagen, bingo voor de jeugd en voor volwassenen, Burendag en het luchtkussenfestival. En als topper uiteraard ons jaarlijks terugkeren buurtfeest.

Naast deze activiteiten vind ik het ook heel belangrijk om te weten wat er allemaal met de wijk de Wierden gaat gebeuren, en dat is de aankomende jaren heel veel. Dit is ook reden dat ik bij menig overleg zit, om informatie te vergaren die ik weer door kan geven aan andere Wierdenaren. Zolang er veel beweging in de wijk de Wierden is, zal ik dit blijven doen.

Irma Schwab