Peter en Rita Van Kersen

Hallo mogen wij ons even voorstellen, onze naam is Rita en Peter van Kersen. Wij zijn in 1977 in Almere komen wonen en hebben dus de opbouw van Almere voor een groot deel meegemaakt. Toen wij hier kwamen wonen was dat een uitdaging om met z’n allen een nieuwe stad op te bouwen. We zijn in 1982 verhuisd van de Schoolwerf naar de Kornwierde. Wij kwamen daar in een schitterende woonomgeving veel groen en alles was zo mooi.

Maar door de jaren heen hebben we ook veel zien verloederen in Almere-haven. En zeker in de wijk de Wierden de eens zo mooie wijk is niet meer wat het was. We zijn dan ook veel met de gemeente in contact geweest over het groen en het onderhoud. Er werd vaak wel geluisterd maar weinig gedaan.

Toen Rita werd gevraagd voor de Bewoners Commissie de Wierden was haar antwoord direct ja ik kom helpen. En ja ze hebben mij ook zo ver gekregen om plaats te nemen in de Bewoners Commissie. Wij zijn dan ook blij dat we op deze manier ons steentje kunnen bijdragen. Wij willen vanuit de Bewoners Commissie samen met de bewoners uit de wijk er hard aan gaan werken om de Wierden de wijk te maken waar iedereen graag wil wonen maar wij de gelukkige zijn die er al wonen. En we hopen dat we deze wijk weer net zo krijgen als in de begin jaren, veel groen en een mooie omgeving om in te wonen.

We hopen ook dat de mensen uit de wijk zelf actief in hun wijk te werk gaan. Kom naar het Wierdendok en kijk wat er zoal te doen is en mocht uzelf een idee hebben om iets op touw te zetten welke activiteit ook, schroom niet. Door de diversen activiteit gaat de wijk weer leven en leert men ook elkaar beter kennen.

Rita en Peter van Kersen